Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vlki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
585
Egy kereskedő hétfőn és kedden ugyanannyi almát adott el, szerdán 45 kg-mal többet, mint hétfőn, csütörtökön 245 kg-ot. Pénteken ötször annyi almát vásároltak tőle, mint hétfőn; így pénteken egy nap alatt ugyanannyit adott el, mint az előző négy nap együttvéve. Mennyi almát adott el az egyes napokon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Hétfőn: x kg
Kedden: x kg
Szerdán: x+45 kg
Csütörtökön: 245 kg
Pénteken: 5x kg
És tudjuk hogy:
3x+290=5x
290=2x
x=145 kg
Így Hétfőn 145 kg-ot, Kedden 145 kg-ot, Szerdán 190 kg-ot, Csütörtökön 245 kg-ot és Pénteken 725 kg-ot adott el
0