Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika S.O.S!!Segítsetek!!--Köszönöm szépen!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
354
Add meg annak a számtani sorozatnak az első 150 tagjának az összegét, amelynek az első tagja 1 és a differenciája -2.

Add meg annak a számtani sorozatnak az első 60 tagjának az összegét amelynek az első tagja -5 és a differenciája 9.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
S₁₅₀=(2·1+149·(-2)·)·150/2=-22200
2)
S₆₀=(2·(-5)+59·9)·60/2=15630
0