Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen valaki segítsen még ma kell de nem értem egyáltalán :( pls valaki

Főoldal » Általános iskola » Matematika
496
1) Egy trapéz alapjai 6 m és 9 m, magassága 4 m. Mennyi a trapéz területe? Csak a mérőszámot írd le!


2) Egy deltoid egyik átlója 3,5 cm, területe 7cm 2. Mekkora a másik átlója?Csak a mérőszámot írd le!


3) Mekkora a háromszög b oldalhoz tartozó magassága, ha az a oldala 4 cm és ehhez tartozó magasság 3 cm? Tudjuk még a b oldal hosszát, ami 6 cm.

Csak a mérőszámot írd le!


4)Egy trapéz alapjai 3,5 cm és 5,5 cm. Hány cm az alapegyenesek távolsága, ha a trapéz területe 18 cm2? Csak a mérőszámot írd le!


5)Hány cm2 annak a paralelogrammának a területe, amelynek egyik oldala 65 mm és a hozzá tartozó magassága 4 cm? Csak a mérőszámot írd le!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
T=((6+9)/2)×4=30 cm² a területe
2. feladat
(3,5×x)/2=7cm²⇒x=4 cm a másik átlója
3. feladat
(4×3)/2=(6×m)/2⇒m=2 cm a b oldalhoz tartozó magasság
4. feladat
((3,5+5,5)/2)×m=18 cm²⇒m=4 cm a távolsága
5. feladat
T=6,5×4=26 cm² a területe
1