Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Adott egy parabola: x²-8x+2y+12=0
Hogyan kell a parabola érintőjét meghúzni A(3;1.5) pontból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adott egy parabola: Adott egy parabola: x²-8x+2y+12=0
Hogyan kell a parabola érintőjét meghúzni A(3;1.5) pontból?
Hogyan kell a parabola érintőjét meghúzni A(3;1.5) pontból?

x²-8x+2y+12=0 amiből y=-1/2 · x² + 4x - 6=-1/2 · 3² + 4·3 - 6=1,5
y'=-x+4=-3+4=1=m
érintő egyenlete: y=1·(x-3)+1,5=x-1,5
0