Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre van szükségem SOS !!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1573
A Föld sugarát veheted 6370 km-nek.

a) Add meg számolással az Egyenlítő hosszát! Az Egyenlítő hossza: ..........................................
b) Mekkora a Föld felszíne? A Föld felszíne: ..................................................
c) Mekkora a Föld térfogata? A Föld térfogata: ................................................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
πA Föld sugarát veheted r=6370 km-nek.

a) Add meg számolással az Egyenlítő hosszát! Az Egyenlítő hossza: 2·r·π=2·6370·π=12740π=40023,89 km
b) Mekkora a Föld felszíne? A Föld felszíne: 4·r²·π=4·6370²·π=162307600π=509904363,78 km²
c) Mekkora a Föld térfogata? A Föld térfogata: 4·r³·π/3=1082696932430 km³

Megjegyzés: a Föld alakja nem gömb alakú (habár én azzal számoltam), hanem geoid.
0