Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre van szükségem SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
592
Egy kabát gombja henger alakú. A henger sugara 1,4 cm, a magassága 3 mm. A gombon négy,
egyenként 1 mm átmérőjű henger alakú lyuk van, ahol a cérnát szokták átfűzni. Mekkora egy ilyen
gomb térfogata?
A nagy henger térfogata: ....................................
Egy lyuk térfogata: ............................................
A gomb térfogata: .............................................
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nagy henger térfogata:
V=r²πm=14²×3,14×3=1846,32 mm³
Egy lyuk térfogata:
V=0,5²×3,14×3=2,355 mm³
Gomb térfogata:
V=1846,32-4×2,355=1836,9 mm³
0