Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9. - geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
555
Az ABC háromszög két oldalának hossza a= 25 cm, b=30 cm, a harmadik oldalhoz tartozó magasság m= 24 cm. Számítsuk ki a c oldal hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABC háromszög két oldalának hossza a= 25 cm, b=30 cm, a harmadik oldalhoz tartozó magasság m= 24 cm. Számítsuk ki a c oldal hosszát!
24²+p²=25² amiből p=7 cm
24²+q²=30² amiből q=18 cm
c=p+q=7+18=25 cm
0