Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9. Sürgős!

Főoldal » Középiskola » Matematika
974
Pitagorasz-tétel gyakorlása

1. Egy derékszögű háromszög egyik befogója 4 cm, a másik 3 cm. Mekkora az átfogója?

2. Egy derékszögű háromszög egyik befogója 6 cm, az átfogója 10 cm. Milyen hosszú a másik befogója?

3. Egy (egyágú) létra a falnak van támasztva. A hossza 2,6 méter, a létra aljának a faltól való távolsága 1 méter. Hány méter magasra visz fel a létra, ha felmászunk rajta?

4. Az egerészölyv egy magas mezei juharfa tetején lesett a mezőn eszegető kis pocokra. Mikor lecsapott rá, pontosan 51 métert kellett repülnie. Ekkor a szerencsétlen jószág épp 45 méter távolságra volt a fától. Milyen magas a juharfa?

---------------------------------------------------------------------------------------

Válaszokat előrre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
4²+3²= átfogó a négyzeten
átfogó=5 cm
2. feladat
6²+x²=10²
x=8 cm hosszú a másik befogó
3. feladat
2,6²+1²=x²
x=2,786 méterre visz fel a létra
4. feladat
45²+x²=51²
x=24 méter magas a juharfa




1