Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi matematika feladathoz. Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
Egy osztály tanulóinak 3/5-öd része bejáró, a bejárók 2/7-ed része kollégista, 8 fő Budapesti.
Mennyi az osztálylétszám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az osztálylétszám: x
Bejárós: (3/5)x
Bejárós kollégista: (6/35)x
Bejárós nem kollégista: (15/35)x
Összesen:
(3/5)x+8=x
8=(2/5)x
x=20 fő az osztálylétszám
0