Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Valaki tudna segíteni ebben a két feladatban?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
2.feladat
NAAgyon szép tétel, hogy a paralelogrammát a négy átlója 4 darab EGYENLŐ területű háromszögre bontjy. ( ugyanis két szomszédos háromszögnek ugynaz a magassága...., stb)

így
ter háromszög = 50/4 = 12,5

oldalak: 5 és 7,5

ter képlet:

12 5 = (5ször 7,5 ször sin alfa) /2
2/3 =sin alfa
alfa = 41,8
1

1.feladat
ter = a szor b szer sin alfa osztva 2

40 = (10 szer 15 szor sin alfa) /2
0,533333= sin alfa
alfa=32,23 fok

cos tétel

alfával szembeni oldal = c

c négyzete = 10 négyzete + 15 négyzete -2 szer 10 szer 15 ször cos (32,23)
c négyzete 7 71,22
c = 8,44

sin tétel
10 zel szemközti szög = béta

10/sin béta = 8,44 / sin 32,23
sin béta = 0,6312
béta = 39,2 vagy 140 fok ( ez a másik szög miatt nem lehet)

a harmadik szög rád marad....
1