Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
447
Mekkora annak a háromszögnek a területe, melynek két oldala 15 m és 20 m, és a megadott oldalak kiindulópontjában állva a harmadik oldal 47°-os szögben látszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mekkora annak a háromszögnek a területe, melynek két oldala 15 m és 20 m, és a megadott oldalak kiindulópontjában állva a harmadik oldal 47°-os szögben látszik?
a= 15 cm; b= 20 cm; gamma=47⁰
T=a·b·sinγ/2=15·20·sin(47)/2=109,7 cm²
1