Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
5642
Mekkora a tömege egy :
d=8 cm sugarú alumíniumgolyónak , ha π=2,7 g/cm³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
tömeg = térfogat * sűrűség

A gömb térfogata:
4r3π / 3 = 4*43*π /3 = 268,08cm3

A gömb tömege = 268,08*2,7 = 723,82g
Módosítva: 9 éve
0