Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
1.Határozza meg pontosan hogy mivel egyenlő:
cos30-sin60+tg60–2sin30+ctg45=?
2.A szegedi Dóm toronyórájának középpontja 72 m magasan van a tér szintje fölött.
Mekkora emelkedési szögben látjuk ezt a pontot, ha a torony lábától 70 méterre állunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)=√(3/2)-√(3/2)+sin60/cos60-2*(1/2)+1=sin60/cos60=√(3/2):(1/2)=√3
2.)a szög legyen a ,ekkor tg a= 72/70≈1
a=45⁰
Módosítva: 6 éve
0