Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika tudáspróba!!!!S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Fizika
670
1, számítsd ki hogy hány napos a tanév ha szept.1.-jén. Kezdődik és júni.15.-én ér véget.
2, mekkora sebességgel kering a Merkúr a nap körül..? Ha a távolságuk 59,9 millió km, keringési ideje 88 nap.
3, a sarkcsillag 431 fényévre a Szíriusz csillag 540.000 CsE távolsága van a Naptól. Melyik csillag van messzebb? Hányszor messzebb van? 1 fényév=63.000 CsE
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. 30+31+30+31+31+28+31+30+31+15=288
2. 88 nap = 88*24 óra = 2112 óra

sebesség = út/idő = 57,9 millió km / 2112 óra = 27415 km/h
a hármast nem tudom bocsi :(
Módosítva: 6 éve
0