Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy gép lefestéséhez.....

Főoldal » Középiskola » Matematika
1349
Egy gép lefestéséhez 7 doboz festék kell. Ha 3 doboz sárga és 4 doboz kék festéket veszünk, az 7840 ft-ba kerül, ha 4 doboz sárgát és 3 kéket veszünk, az 8050 ft-ba kerül. Mennyibe kerül egy - egy doboz festék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3s+4k=7840
4s+3k=8050

12s+16k=31360 és
12s+9k=24150
7k=7210
k=1030
Így 1030 forintba kerül a kék és a sárga 1240 forintba
1