Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Mikulás mogyorót rejteget a zsebében. Annyit elárul, hogy a két zsebében együtt 44 db mogyoró van, és ha a bal zsebéből 12 db-ot áttesz a jobba, akkor mind a két zsebében ugyanannyi mogyoró lesz.

Főoldal » Középiskola » Matematika
896
A Mikulás mogyorót rejteget a zsebében. Annyit elárul, hogy a két zsebében együtt 44
db mogyoró van, és ha a bal zsebéből 12 db-ot áttesz a jobba, akkor mind a két
zsebében ugyanannyi mogyoró lesz. Hány db mogyoró van a bal, illetve jobb
zsebében?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A jobb zsebébe 10 míg a bal zsebében 34 van.
0

Bal zsebe: x
Jobb zsebe: 44-x
x-12=56-x
x=68-x
2x=6x
x=34
Így a bal zsebében 34 és a jobb zsebében 44-34=10 mogyoró van
1