Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gömb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1141
Számítsd ki a gömb térfogatát és felszínét , ha :

a, r=3,2 cm

b, d=8 cm 4mm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb felszíne: 4r2π
A gömb térfogata: 4r3π / 3

Csak be kell helyettesíteni a sugarat a képletekbe.

a)
A gömb felszíne: 4r2π = 4*3,22π = 128,68cm2
A gömb térfogata: 4r3π / 3 = 4*3,2*3π / 3 = 137,26cm3

b)
d = 8cm4mm = 84mm, ebből r = 42 mm

A gömb felszíne: 4r2π = 4*422π = 22167,08mm2
A gömb térfogata: 4r3π / 3 = 4*42*3π / 3 = 310339,09mm3
Módosítva: 9 éve
1