Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan

Főoldal » Általános iskola » Fizika
499
Fürdőkádba kiengednek 35 liter 22 °C-os vizet. Hány liter 60 °C-os vizet kell hozzáengedni, hogy kellemes, 35 °C-os fürdővizet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A 35 liter 22 fokos által felvett hő egyenlő a 60 fokos által leadott hővel:

35 liter * (35-22) fok = x liter * (60-35) fok
35*13 = 25*x
x=18,2 liter 60 °C-os vizet kell hozzáengedni, hogy kellemes, 35 °C-os fürdővizet kapjunk.
3