Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megbukok ha ezt nem csinálom meg

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
406
Csak az a)pont kell 2 óra múlva bekell adjam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
a.)
m·g·h₁+1/2·m·v₁²=m·g·h₂ (egyszerűsítünk m-el), és beszorzunk 2-vel
2gh₁+v₁²=2gh₂ (a szorzás jeleket nem írom)
v₁²=2gh₂-2gh₁=2g(h₂-h₁)=100
v₁= 100 =10m/s
0

b.)
1/2mv₁²+mgh₁=1/2mvx+mgh₂ (egyszerűsítünk m-el, és szorzunk 2-vel)
v₁²+2gh₁=vx²+2gh₂ (behelyettesítve), rendezve vx-re
144-2g(h₂-h₁)=vx²
144-100=vx²
 11 =vx
6,63m/s=vx
0