Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ABCD négyzet csúcsai és az S pont alkot egy négyzet alapú gúlát. A gúla oldalélei SA, SA, SC, SD egyenlő hosszúságúak, mert az OS szakasz bármely pontja egyenlő távol van a négyzet csúcsaitól. OA=OB=OC=OD valamint SAO, SBO, SCO, SDO háromszögek derékszögűek. Ezen háromszögeknek két-két oldaluk páronként egyenlő és a köztük lévő szög is egyenlő (derékszög). Ezért ezen háromszögek egybevágóak így a keresett szögek is egyenlőek.
1