Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne valaki tud segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
545
Egy trapéz 3 csúcspontja a derékszögű koordináta-rendszerben a (9;1) (1;1) (3;5) pont.A trapéz területe 28 területegység (28rácsnégyszög területe). A következő pontok köszül melyik a trapéz 4. csúcspontja?
A : A(7;5) B: B(9;5) C: C (11;5) D: D(15;5)

A válszokat illetve segítségeket előre is szeretném nagyon megköszönni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Feleletválasztásos feladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz területe: T=m·(a+c)/2
A megadott pontok koordinátáiból kiszámítjuk "a" és "m" értékét
a=9-1=8
m=5-1=4
A terület képletből c-t kifejezve
c=(2·T/m)-a=(2·28/4)-8=6
c=x-3
x=6+3=9 Tehát a B megoldás helyes, B(9;5) lesz a trapéz negyedik csúcspontja
0