Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
387
1) 6x-8=x+12
2) 2x+1=x+11
3) 3x-2=2x+7
4) 3x+7=3+7x
A. Kétkarú mérlegen 7 doboz sajt és 120 dkg vaj egyensúlyban van 5 doboz sajttal és 200 dkg vajjal. Mekkora egy doboz sajt tömege?
B. Kétkarú mérlegen 5 alma és 15 körte egyensúlyt tart 8 almával és 3 körtével. mennyit ér egy alma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
6x-8=x+12 /-x
5x-8=12/+8
5x=20/:5
x=4
ell:
6x-8=x+12
6*4-8=4+12
24-8=4+12
16=16

2)
2x+1=x+11 /-x
x+1=11/-1
x=10
ell:
2x+1=x+11
2*10+1=10+11
20+1=10+11
21=21

3)
3x-2=2x+7 /-2x
x-2=7/+2
x=9
ell:
3x-2=2x+7
3*9-2=2*9+7
27-2=18+7
25=25

4)
3x+7=3+7x /-3x
7=3+4x /-3
4=4x /4
1=x
ell:
3x+7=3+7x
3*1+7=3+7*1
3+7=3+7
10=10
Az ellenőrzés nem szükséges csak ha a feladat kéri.
1