Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Paralerogramma

Főoldal » Általános iskola » Matematika
489
Egy paralerogamma egyik szöge 40 fok,mekkora a többi szöge?
Egy paralerogramma ket szogenek aranya 4:5 mekkorak a szögei?
Egy koordináta rendeszben megadott három pont kozul ketto egy paralerogramma egy egy csucsa a harmadik a kozeppontja:(2,0) (6;0) (5;2) Hol lehet a másik két csúcsa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, paralelogramma
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egy paralelogramma egyik szöge 40 fok,mekkora a többi szöge?
Ezen négyszög két szoomszédos szögének az összege 180 fok. Így a paralelogramma szögei 40; 140; 40; 140 fokosak.

Egy paralelogramma két szögének aranya 4:5 mekkorák a szögei?
4x+5x=180
9x=180
x=20
4*20=80 és 5*20=100
A paralelogramma szögei 80; 100; 80; 100 fokosak.

Egy koordináta-rendszerben megadott három pont közül kettő egy paralelogramma egy egy csúcsa a harmadik a középpontja:(2,0) (6;0) (5;2) Hol lehet a másik két csúcsa?
1. eset: Legyen A(2;0) és B(6;0) valamint K(5;2)! A felezőpont koordinátát használva C(8;8) és D(4,4)
2. eset: Legyen A(2;0) és B(5;2) valamint K(6;0)! A felezőpont koordinátát használva C(10;0) és D(7,-2)
3. eset: Legyen A(6;0) és B(5;2) valamint K(2;0)! A felezőpont koordinátát használva C(-2;0) és D(-1,-2)
0