Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-bol kérek segítséget tőletek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
477
Sziasztok. Matematikából szeretném a segítségeteket.kerni a gyors válaszokat előre köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, házifeladat, Füzet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2)
(a+2)*(a-2)=a²-2a+2a-4=a²-4
(2a+3b)*(2a-3b)=4a²-6ab+6ba-9b=4a²-9b
6ba=6ab
(3a²+2b)*(3a²-2b)=9a⁴-6a²b+6ba²-4b²=9a⁴-4b
6ba²=6a²b
3)
(3x-5)*(3x+5)-(3x+2)²+6*(2x+5)=
9x²+15x-15x-25-9x²-10x+4+12x+30=-9x+9
(3x-2)²=3x²+2*5x+2²=9x²+10x+4
-25x+10x+12x=-3x
-25+4+30=9
4)
15ax-10ay=5a(3y-2y)
18x⁶-24x³=6x³(3x²-4)
5x²y-10xy+5xy²=5xy(x-2+xy)
x(a+2)-y(a-2)=ax+2x-ya+2y
0