Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorokat nem értem valaki tudna ebben segíteni!

Főoldal » Középiskola » Matematika
694
Adottak az alábbi vektorok: a(−3;10) és b(2; 7). Adja meg a két vektor hosszát, az a + b, a b − a és
a 4a + 5b vektorokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Adottak az alábbi vektorok: a(−3;10) és b(2; 7). Adja meg a két vektor hosszát, az a + b, a b − a és
a 4a + 5b vektorokat!
a+b=(-3+2;10+7)=(-1;17)
b-a=(2--3;7-10)=(5;-3)
4a+5b=(4*-3+5*2;4*10+5*7)=(-2;75)
0