Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
499
Mekkora a felszíne az egyenes hengernek ha magassága (M) és az alapkörének sugara (r)
a, M=5cm, r=3cm
b, M=0,3cm, r=1,2cm
c, M=1cm, r=1dm
d, M=1,5dm, r=32cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenes henger felszíne:
A=2r²π+2rπm
a,
A=56,52+94,2=150,72 cm² a felszíne
b,
A=9,043+2,261=11,304 cm² a felszíne
c,
A=628+62,8=690,8 cm² a felszíne
d,
A=6430,72+3014,4=9445,12 cm² a felszíne
0