Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudja?

Főoldal » Középiskola » Matematika
428
Egy téglatest egyik éle 3m-el hosszabb a másiknál, a harmadik éle 20m, a térfogata 2600m3. Mekkora a téglatest élei és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Egyik él: x+3 méter
Másik él: x méter
Harmadik él: 20 méter
Térfogata:
2600 m³=20×x×(x+3)
130 m³=x²+3x
Ez csak úgy jön ki ha x=10
Így az élei: 10 méter 13 méter és 20 méter
Felszíne:
A=2×(130+200+260)=1180 m² a felszíne
0

Egyik él: x+3 méter
Másik él: x méter
Harmadik él: 20 méter
Térfogata:
2600 m³=20×x×(x+3)
130 m³=x²+3x
Ez csak úgy jön ki ha x=10
Így az élei: 10 méter 13 méter és 20 méter
Felszíne:
A=2×(130+200+260)=1180 m² a felszíne
0