Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
764
Mekkora az alapélű, b oldalélű négyzetes oszlop térfogata és felszíne ha
a, a=12cm b=2dm
b, a=2,4cm b=35mm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A= B:(4a)+(4•a•b) szval(24•24•24•24)+(4•24•35)=335’136 mm
A=A.....22’176 cm


V=A:a•a•b=12•12•20=2’880 cm
V=B.......20’160 mm





1

Mekkora az alapélű, b oldalélű négyzetes oszlop térfogata és felszíne ha
a, a=12cm b=2dm=20 cm

T(alap)=a²=12²=144 cm²
Palást= 4·a·b=4·12·20=960 cm²
Felszín=2·144+960=1248 cm²
Térfogat= 144·20=2880 cm³

b, a=2,4cm b=35mm=3,5cm
analóg módon
T(alap)=2,4²=5,76 cm²
Palást=4·2,4·3,5=33,6 cm²
Felszín=45,12 cm²
Térfogat= 20,16 cm³
0