Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bocsi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
624
Tudom sok a kérdés bocsi ezért,de 49 feladat kell hétfőre mond trigonometriából és én még 14. járok.Ezért kérem néha a segítségeteket.A feladat Számítsd ki sin alfa értékét ha tangens α/2=1/√3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
trigonometria, Tangens
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) megoldás: kiszámolod a szög értékét, s visszaírod sinα-ba:
tg α/2=1/√3
α/2=30°
α=60°

sinα=sin30°= 1/2 = 0,5

2) megoldás:
Felrajzolsz egy derékszögű háromszöget, melynek a befogói 1 és  3  a tan miatt.
Kiszámolod az átfogót. (c=2)
Felírod a sinα/2-t.
Kiszámolod α/2-t, amiből adódik α.

(A kérdésfeltevésnél figyelj az iskola megjelölésére. Köszi. :) )

Módosítva: 9 éve
1