Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 3 kg-os testet v = 8 m/s kezdősebességgel függőlegesen feldobunk. A test h= 2,4 m magaságot ér el.

Főoldal » Középiskola » Fizika
581
Egy 3 kg-os testet v = 8 m/s kezdősebességgel függőlegesen feldobunk. A test h= 2,4 m magaságot ér el.
a.)Mekkora a test kezdeti mozgás energiája?
b.)Mekkora a test helyzeti energiája a pálya legmagasabb pontján?
c.)Mekkora az energiaátadás hatásfoka? (g= 10 m/s^2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítség..
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.) Em=1/2·m·v²=0,5·3·64=96J
b.) Eh=m·g·h=3·10·2,4=72J
c.) hatásfok=72/96·100%=75%
Ha nincs légellenállás, akkor 3,2m-re kellett volna emelkednie a testnek, és akkor 100%-os lett volna az energiaátadás.
0