Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
ezeket hogy lehet egyenlettel felírni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
12. feladat
fiú: x
lány: x+6
Összesen vannak: 2x+6
(x-3)×2=x+9
2x-6=x+9
x-6=9
x=15 fiú és 21 lány jár ebbe az osztályba
Boglárkának: 21-1=20 lány osztálytársa van

13. feladat
Egyjegyű szám kivéve a nulla 9 darab van
Kétjegyű szám: 90 szám×2=180 számjegy
Így maradt még: 798-180-10=609 számjegy
Ezt elosztjuk hárommal: 609/3=303 szám még
Így (100+303)-1=402 oldalas a könyv






0