Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
835
10-5*(2-2×)+2*(×+4)=2*(2-3×)-4*(6-×)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
10-5*(2-2×)+2*(×+4)=2*(2-3×)-4*(6-×)
zárójeljelbontás:
10-10+10x+2x+8=4-6x-24+4x
összevonás:
8+12x=-20-2x
rendezés:
vegyünk el mindét oldalból 8-at
12x=-28-2x
adjunk hozzá mindkét oldalhoz 2x-et:
14x=-28
osszuk el mindkét oldalt 14-gyel
x=-2
Módosítva: 9 éve
0

10-10+10x+2x+8=4-6x-24+4x (felbontottam a zarojeleket)
12x+8=-2x-20 (ossze adtam, kivoltam amit lehetett vagyis egyszerűsítettem, rendeztem az egyenletet)
14x+8=-20 (a kisebb x értéket hozza adtam a masik oldalhoz, de ha nem negatív lett volna akkor kivonni kell erre figyelj!)
14x=-28 (kivontam a 8-at hogy mindkét oldalon egy-egy tag maradjon)
X=-2 (osztottam 14-Gyel hogy egy x maradjon Es kesz is a feladat) :)
0