Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
901
1. Mi a közömbösítés?
2. Mely ionok vesznek részt a közömbösítés folyamatában?
3. Mi történik a közömbösítés során a kémhatást okozó ionokkal?
4. Mit jelent a semleges kémhatás? Milyen pH-érték tartozik hozzá?
5. Milyen színűek az indikátorok a semleges kémhatású oldatban? (K48) Mondj példát semleges kémhatású oldatra!
6. A kalcium-hidroxid (Ca(OH2) ) SÓSAVVAL (HCI ) KÖZÖMBÖSÍTHETŐ. Írd fel a reakció egyenletét! Írd fel a folyamat lényegét: a kémhatást okozó ionok egymásra hatását!
7. A tiszta víz is tartalmaz kémhatást okozó ionokat. Miért semleges mégis a kémhatás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Sav és bázis reakciója
2. Proton és hidroxidion
3. Egymással reagálnak, víz keletkezik.
4. Az oxónium- és hidroxidion molaránya megegyezik az oldatban. pH=7
5. Fenolftalein színtelen, metilnarancs sárga, lakmusz lila, úniverzál indikátor zöldes sárga. Pl. NaCl oldat
6. Ca(OH)2 +2 HCl = CaCl2 + 2 H2O
H+ + OH- = H2O
7. Mert azok aránya megegyezik
1