Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia sztöchiometriai számítás?

Főoldal » Középiskola » Kémia
392
Valaki részletesen leírva meg tudná nekem oldani a 126/B és 132/B feladatokat?
Nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számítás, sztöchiometria
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
126/B

1 mol Al-szulfát tömege: 2*27+3*32+12*16 = 342 g

A reakció egyenlet szerint 2 mol Al szükséges 342 g Al-szulfát előállításához
2/342 mol Al szükséges 1 g Al-szulfát előállításához
1,9*2/342 = 0,011 mol Al szükséges 1,9 g Al-szulfát előállításához.


132/B
1 mol standard állapotú gáz térfogata 24,5 dm³

A reakció egyenlet szerint
1 mol (24,5 dm³) széndioxid előállításához 2 mol sósav kell
1 dm³ széndioxid előállításához 2/24,5 mol sósav kell
5 dm³ széndioxid előállításához 5*2/24,5= 0,41 mol sósav kell
Módosítva: 6 éve
3