Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Sziasztok valaki megtudná oldani nekem ezt a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a lámpa egyenlő szárú háromszögben világít.
rajzoljuk meg ennek a magasságát, vagyis a lámpából állítsunk merőlegest a talajra.
Van egy derékszögű háromszögünk,
aminek az egyik szöge (fent ) = 76/2 = 38 fok
ezzel szembeni befogó = x
a magasság, ami a másik befogó =260

x/ 260 = tg (38)
x =203,1

a lámpa kör alakban világí, aminek a sugar = 203,1
ter = r négyzetszer pi = 129567,5
0