Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyelet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
637
3*(2×+1)+12*(3×-2)=6*(3×-1)+3*(×-4)+11
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Először bontsd fel a zarojeleket.
6x+3+36x-24= 18x-6+3x-12+11
Aztan add ossze amiket tudsz
42x-21= 21x -7
Aztan rendezd meg az egyenletet vond ki a kisebb x-et a nagyobbol, 21x-21=-7
Majd a kisebb szamot is "el kell tüntetni" Es mivel a -21 ugye az a kisebb azt hozzáadjuk a -7-hez az 21x=14 ha nem irtam el semmit de igazabol ezekkel a lépésekkel te is egyszerűen meg tudod oldani mindig az ilyen feladatot:)
0

3*(2×+1)+12*(3×-2)=6*(3×-1)+3*(×-4)+11
zárójelfelbontás:
6x+3+36x-24=18x-6+3x-12+11
összevonás:
42x-21=21x-7
rendezzük: vonjunk ki 21x-et
21x-21=-7
adjunk hozzá 21-et
21x=14
osszuk el mindkét oldalt 21-gyel
x=14/21=2/3
0