Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
2376
Hány pozitív osztója van a következő számoknak?
27
48
64
121
500
625

Melyik az a legkisebb pozitív egész szám, amelynek 10 osztója van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
27=3³=4 osztója van
48=2⁴×3, 5×2=10 osztója van
64=2⁶, 7 osztója van
121=11², 3 osztója van
500=2²×5³, 3×4=12 osztója van
625=5⁴, 5 osztója van

Legkisebb szám: 2⁴×3, 5×2=10 osztó, így 48 ez a szám
Módosítva: 6 éve
0

27= 3 a negyediken--------öt osztója van
0