Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (pitagorasz)

Főoldal » Középiskola » Matematika
640
Az ABC háromszög két oldalának hossza a=25cm, b=30cm, a harmadik oldalhoz tartozó magasság m=24cm. Mekkora a c oldal hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
24²+x²=25² és⇒x=7 cm
24²+x²=30²⇒x=18 cm
Így c=7+18=25 cm
0

Igaza van a kérdezőnek! Két megoldása van a feladatnak!
0