Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni a matek házi megoldásában.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1110
A mai edzésre összesen 37 gyerek érkezett. A bemelegítéshez tornasorba álltak. Marci előtt 3-szor annyian álltak, mint mögötte. Hányadik volt a sorban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Marci után: 3x
Marci előtt: x
És még Marci egy személy
Összesen:
4x+1=37
4x=36
x=9
Így 9 ember volt előtte, utána 27 és ő volt a 9+1=10. a sorban
0