Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
541
Egy háromszög két belső szögének aránya 2:5. A harmadik szög az elöző kettő összegénél 40⁰ -kal nagyobb. Mekkorák a háromszög belső szögei?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik szög: 2x
Másik szög: 5x
Harmadik szög: 7x+40 fok
Összesen:
14x+40=180 fok
14x=140 fok
x=10 fok
Így a szögei: 20 fok, 50 fok és 110 fok
0