Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Gyors segitsegre lenne szuksegem.

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Egy tartályban 0 *C hőmérsékletű 500kPa nyomású gáz van? Mekkora lett a hőmérséklete,ha a rászerelt nyomásmérő 600 kPa-t mutatott?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T₂=? T₁=273K, p₁=500kPa, p₂=600kPa
p₁/T₁=p₂/T₂
T₂=p₂·T₁/p₁=600·273/500=327,6Kelvin
0