Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gúla

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Egy gúla kicsinyítek úgy hogy a keletkezett gúla minden oldala az eredeti megfelelő oldalának a 70%lesz . mekkora a két gúla felszínének és térfogatának az aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy testet kicsinyítek, vagy nagyítok "k"-szeresére
akkor
a felszíne k négyzeten szeres lesz
a térfogata pedig "k" a köbön szeres lesz

70 % = 0,7 szeres

így a felszín (0,7) négyzeten = 0,49 szeres
a térfogat (0,7) köbön = 0.343 szeres lesz
0