Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

áramforrás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1456
sziasztok!Légyszíves segítsetek!
Írd le,hogy mivel egyenlő az áramforrásból felvett energia?Bele kell írni azokat a szavakat,hogy feszültség,áramerősség,idő.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Egy áramforrás által leadott energia, vagy az áramforrás által végzett munka egyenlő az áramforrás feszültségének, az áramforráson átfolyó áramnak, és a közben eltelt időnek a szorzatával egyenlő.
Képletben kifejezve:
E=W=U·I·t a mértékegység V·A·s=W·s=Joule Tehát egy áramforrásból "t" idő alatt ennyi energiát veszünk ki, vagy úgy is megközelíthetjük a kérdést, hogy az áramforrás "t" idő alatt ennyi munkát végzett a "fogyasztón". Pl forgatta a mosógép motorját, működtette a mobiltelefont, stb
0