Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7 osztály algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
567
3·(4,5)
(1/2y²)·4
3/4·(2xy)
(2x) (2,5y)
(5/7y²)·(3x)
1/3x·3/4y
Ujjanyagunk!! Ami nem nagyon megy ezeret lécii segitsetek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Külön-külön összeszorzod az együtthatókat (számokat) és a változókat (betűket):

3·(4,5) = 13,5
(1/2y²)·4 = 2y²
3/4·(2xy)= 3/2xy
(2x)*(2,5y) =5xy
(5/7y²)·(3x) = 15/7y²
1/3x·3/4y = 1/4xv
Módosítva: 9 éve
0