Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki légyszi segítsen

Főoldal » Középiskola » Matematika
529
Egy négyzet beírt körének sugara 3cm. mekkora a a körülírt körének sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
r=3 cm
Ami azt jelenti hogy a négyzet oldala: 2×3=6 cm
És a körülírt kör sugara az a négyzetbe írt derékszögű háromszög átfogója, így
4²+4²= átfogó a négyzeten
Így az átfogó 5,657 cm és így ennyi a körülírt körének a sugara
0