Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni 8 osztályos matek dolgozat kérdés ( számtani és mértani sorozatok)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Írj képletet is és számold ki a d-t illetve q-t is! (6 pont)
Egy sorozat első két eleme 2; 6. Mi lesz a 8. eleme a sorozatnak, ha ez
a, számtani sorozat?
b, mértani sorozat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Írj képletet is és számold ki a d-t illetve q-t is! (6 pont)
Egy sorozat első két eleme 2; 6. Mi lesz a 8. eleme a sorozatnak, ha ez
a, számtani sorozat?
b, mértani sorozat?

SZÁMTANI:
a1=2
a2=6=a1+d
6=2+d
d=4
a8=a1+7·d=2+7·4=30

MÉRTANI:
a1=2
a2=6=a1·q
6=2·q
q=3
a8=a1·q7=2·37=4374
0