Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy ház tervrajzán egy 5m hosszú szoba 2cm. Hány cm felel meg a szoba 3,8m szélességének a tervrajzon?

Főoldal » Középiskola » Matematika
3029
Valaki tudna ebben segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 m = 500 cm; 3,8 m = 380 cm
A hasonlóság aránya: 2:500 = 1:250 = 0,004
Vagyis ami a tervrajzon 1 cm az a valóságban 250 cm
A szoba a vlóságban 380 cm --> Tervrajzon 380 * 0,004 = 1,52 cm
0