Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
757
Egy derékszögű háromszög átfogójához tartozó magasság az átfogót 2,5 és 17,2cm hosszúságú szakaszokra bontja két részre . Hány cm hosszú az átfogóhoz tartozó magasság ? a válasz két tizedes jegyre kerekített szám legyen mértékegység nélkül .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az átfogó c=2,5+17,2=19,7
Mindhárom háromszögre felírjuk a Pitagorasz tételt
19,7²=a²+b²
a²=m²+2,5²
b²=m²+17,2²
A második és harmadik egyenletet behelyettesítjük az elsőbe:
19,7²=m²+2,5²+m²+17,2²
m²=(19,7²-17,2²-2,5²)/2
0