Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1069
Sziasztok!:)
Tudnátok segíteni a fizika házimban?
A kérdés:
1)Pótold a hiányzó szavakat!
A hangok a .................. indulnak,és a fülünkbe érve érzékeljük azokat.
Az emberek 20Hz ès ...................közötti hangokat hallanak.
Minél ...................... egy megpendített húr,annál magasabb hangot ad.
Levegõben 15 Celsius-fokon,normál körülmények között a hang sebessége .............m-s(az m alatt van az s ).
Egy hullámforrás ............... kelti a hullámokat.

2)Igaz(I) vagy hamis(H)?Válaszodat röviden indokold!
a)A denevérek infrahangokkal tájékozódnak.
b)Ha a dörgés 5 másodperccel követi a villámlást,akkor a vihar 1,7km-ér van tőlünk.
c)A habszivacs hangszigetelő,hangelnyelő anyag.

3)Egy hangvilla 440 Hz-es hangot ad.Mit jelent ez az adat?


A válaszokat előre is köszönöm!:)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a hangszálak rezgéséből
20000Hz, azaz 20kHz (kiloHerz)
rövidebb
340m/s
rezgése
2.)
a.) hamis (ultrahangokkal)
b.)igaz (s=v·t=340·5=1700m=1,7km)
c.) igaz
3.)
a 440 Hz a tiszta "A" hang a zenében
0