Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10.-es matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1019
1. Egy háromszög két oldala 14,6cm, illetve 8,2cm hosszú. E két oldal által bezárt szög 54,6⁰. Mekkora a háromszög területe?
2. Egy paralelogramma két átlója 18,2cm, illetve 34,6cm hosszú, az általuk bezárt szög 49,8⁰. Mekkora a paralelogramma területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. T= (a×b ×sinγ)/2 = (14,6×8,2×sin54,6fok)/2 = 48.8 cm²
2. T= (e×f×sinközrezártszög)/2 = (18,2×34,6×sin49,8fok)/2 = 240,50 cm²
0